Draagplezier voorop bij schooltassen

Kwaliteit, gewicht, opbergmogelijkheden en look bepalend voor de koper

Schooltassen rugzakken businesstassen aktetassen
De LeaMarie-rugzak van Wenger is uitgerust met een laptop compartiment, een tablet pocket en een zijzak voor een waterfles. Perfect voor studenten

Een goede schooltas of een zakelijk exemplaar moet tegen een stootje kunnen. Kwaliteit is dus belangrijk. Maar daar blijft het niet bij. De moderne tas is een ergonomisch lichtgewicht met voldoende ruimte, verschillende compartimenten en eventueel nog een aantal extra features. In dit artikel checken we de trends en gaan we na welke tassen en rugzakken voor wie geschikt zijn. Het aanbod is enorm, dus de juiste keuze maken wordt nog belangrijker. Want alleen met een evenwichtig samengesteld gamma, afgestemd op jouw doelgroep, zet je succesvolle verkoopcijfers neer. Tijd om jouw school- en businesstassen te kiezen!

het BELANG VAN een goede SCHOOLtas

Verschillende vereisten

Al tijdens het schooljaar starten heel veel ouders met de zoektocht naar een boekentas voor hun kind. En die schooltas moet niet alleen mooi zijn ... Vandaag moet een boekentas voldoen aan verschillende vereisten: kwalitatief, oerdegelijk, tijdloos of hip, ergonomisch, voldoende ruim met verschillende grote en kleine vakken en mooi genoeg om het kinderhart volledig in te palmen. Wie kiest voor een rugzak wil daar ook nog eens degelijke, verstelbare gepolsterde schouderriemen bovenop om het draagcomfort op de rug te verhogen. Bij de keuze van een boekentas combineert men immers best draagcomfort met esthetiek. Of het mooie en hippe aan gezond verstand. Daarnaast wordt ook de waarborg of garantie een verkoopargument dat steeds belangrijker wordt, zeker in het kader van duurzame consumptie.

Schooltassen rugzakken businesstassen aktetassen
Deze rugzak 20L van Pulse heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding en is een topper voor de schoolgaande jeugd. Hij telt verschillende vakken en is verkrijgbaar in diverse kleuren

Rugzakken in trek

De markt van de schooltassen en businesstassen evolueert volgens verschillende parameters. Opvallend is dat we de laatste jaren een steeds grotere vraag zien naar rugzakken. Logisch, mensen verplaatsen zich steeds meer, en dat zowel voor school, voor het werk of voor vrije tijd. Een rugzak wordt dan de perfecte kompaan. Want of het nu een rugzak met twee schouderriemen is of een monosling model, een rugzak zorgt er voor dat je de handen vrij hebt om andere dingen te doen.

Tips & tricks

Houd er rekening mee dat een goede boekentas gevuld slechts 10% van het lichaamsgewicht van het kind mag wegen om het lichaam zo min mogelijk te belasten. Door voor een voldoende ruime en stevige boekentas te kiezen met verschillende compartimenten, kan je het gewicht in de boekentas voldoende verdelen en ervoor zorgen dat het zwaartepunt van de tas samenvalt met dat van het lichaam. Laat het kind de zwaarste stukken achteraan in de boekentas plaatsen, dicht tegen de rug, voor een betere houding.

het BELANG VAN een goede businesstas

Net zoals een goede schooltas erg belangrijk is voor scholieren, is een businesstas dat ook voor de zakelijke doelgroep. En ook hier streeft men naar een ideale combinatie tussen kwaliteit, prijs, comfort en ergonomie. Een aantal extra eigenschappen, zoals slimme opbergvakken voor een laptop, smartphone of tablet, voor een waterfles ... kunnen ook een meerwaarde bieden.

Schooltassen rugzakken businesstassen aktetassen
Cristo, een gevestigde waarde in de Franse kantoorvakhandel die op een feilloze manier functionaliteit en elegantie weet te combineren

Back-to-schoolperiode

Strategische weken

Tijdens de back-to-schoolperiode piekt de verkoop van schooltassen en rugzakken. Deze weken zijn echt strategisch voor een optimale verkoop aangezien scholieren en studenten zich tijdens de back-to-schoolperiode heel wat extra spullen aanschaffen voor de start van het nieuwe schooljaar.

Schooltassen rugzakken businesstassen aktetassen
Op zoek naar een conferentiemap met ritssluiting en uitneembare ringmechaniek? In deze fraai afgewerkte conferentiemap van DESQ kan je heel wat kwijt! Niet verrassend dus dat dit product een ware hardloper is. In het binnenvak kan ook perfect een tablet geschoven worden, een mooie troef

Aanbod afstemmen

De winkelier moet in deze periode zijn aanbod meer dan ooit aanpassen aan het profiel van zijn klanten. Belangrijke criteria daarbij zijn onder meer prijspositionering, functionaliteiten van de producten, verschillende formaten, design en afwerking, gebruikte materialen ... Door rekening te houden met al deze elementen komt hij tot een aanbod dat perfect afgestemd is op zijn doelgroep en dat hij stevig op de voorgrond kan zetten tijdens die cruciale back-to-schoolperiode.

Zakelijke tassen

De verkoop van businesstassen en -rugzakken voor docenten en zakenlui loopt het hele jaar door en is eerder stabiel. Toch mogen deze producten zeker niet verwaarloosd worden tijdens de back-to-schoolperiode. Net voor de start van het nieuwe school- of academiejaar gaan ook leerkrachten, docenten en professoren op zoek naar een nieuw exemplaar.

Schooltassen rugzakken businesstassen aktetassen Boost je verkopen met deze tien tips
1. Kies voor een breed assortiment met zowel schooltassen en rugzakken als laptoptassen en conferentiemappen. Zo bied je voor elk wat wils.
2. Selecteer per segment 3 tot 4 modellen met verschillende kleuren of motieven, afmetingen, compartimenten ...
3. Zorg voor een aantrekkelijke presentatie in het schap. Voor tassen en rugzakken maak je best een facing van minstens 2 meter hoog en 1,5 meter breed.
4. Vergeet de displays van fabrikanten niet, zij laten producten extra in het oog springen.
5. Soms brengen fabrikanten volledige collecties op de markt, met niet alleen rugzakken en tassen maar ook ander spulletjes in dezelfde look en feel. Creëer hier een apart universum mee.
6. Schakel leuk POS-materiaal in om de zichtbaarheid van de producten verder te verhogen.
7. Maak in de etalage geregeld plaats voor enkele topmodellen, zeker tijdens de back-to-schoolperiode.
8. Cross-selling kan je verkopen een boost geven. Bied je bijvoorbeeld laptops aan, plaats daar dan ook zeker enkele laptoptassen bij.
9. Elk product heeft zijn eigen troeven. Probeer die steeds toe te lichten zodat de koper de juiste keuze kan maken.
10. Sommige producten zijn uitgerust met extra features, denk maar aan een USB-connector, een waterdichte coating ...
Deze eigenschappen verdienen een extra woordje uitleg.

WAT VOOR WIE?

Kleuters

Kleuters die pas naar school gaan, hebben uiteraard een andere boekentas nodig dan oudere kinderen. Voor kleuters mag het een kleine, compacte en gemakkelijk te dragen en te openen kleuterboekentas zijn die net groot genoeg is voor hun sapje, koekje, fruit, boterhammetjes en hun favoriete knuffel. Ook belangrijk hier zijn felle kleuren en een leuk dessin. Voor de kleintjes kan bijvoorbeeld een print van een tekenfilmfiguur de doorslag geven. Je kunt kleuters ook meer zelfstandigheid geven door te kiezen voor een boekentas met handig te bedienen sluitingen. Zo zijn metalen druksluitingen ideaal voor kleine kinderhandjes om hun schooltas snel te openen en te sluiten. Bovendien sluiten deze metalen kliksluitingen de boekentas zeer goed af.

Schooltassen rugzakken businesstassen aktetassen
Typisch voor deze hippe en veelzijdige Pulse-backpack 30L/15,6” zijn de functionaliteit, met onder meer usb- en muziekconnectie, en het comfort
Schooltassen rugzakken businesstassen aktetassen
Comfortabel, stijlvol en duurzaam: de ergonomische Kensington Contour 2.0 is de ideale 15,6” laptoprugzak voor mobiele professionals
Schooltassen rugzakken businesstassen aktetassen
Voor de retro leerkracht of docent heeft Cristo een functionele aktetas die klasse uitstraalt én gemaakt is van recycled leather. Een sterk en duurzaam materiaal

Scholieren

In de lagere school hebben kinderen een grotere en stevigere boekentas nodig. Zij hebben naast hun brooddoos, drinkbus en snack ook nog schoolboeken mee te nemen. Maar hier geldt ook nog steeds de regel: maak de boekentas niet te zwaar. Het is steeds beter om je kind elke dag opnieuw zijn boekentas te laten ledigen en enkel de noodzakelijke zaken van de dag erop erin te laten stoppen. Wat rugzakken betreft, zijn vooral de modellen van 20 à 25 liter perfect voor kinderen uit de lagere school.
Op het vlak van esthetiek zijn hier vooral de (klassieke) modellen met leuke kleuren en prints in trek. Licenties en tekenfilmfiguren duiken al heel wat minder op dan in de kleuterklas.

Tieners

Voor tieners in het middelbaar is de schooltas heel belangrijk; ze willen het liefst de allertofste van de hele school zijn. Maar hij moet natuurlijk ook wel comfortabel dragen én alle boeken en cursussen moeten er in passen, net als een pennenzak, agenda, smartphone, oortjes … Kortom, de tas moet kwalitatief en zo licht mogelijk zijn maar wel ruimte bieden aan heel wat spullen. Rugzakken van 30 à 40 liter zijn hier ideaal. Daarnaast zijn extra troeven, zoals een USB- en music-connector of bescherming voor elektronische apparaten, zeker een plus voor heel wat tieners. De looks van tiener schooltassen zijn erg uiteenlopend: van sportachtige modellen over donkere en klassieke kleuren tot trendy exemplaren met reflecterende dots ... Alles kan en alles is mogelijk, als het maar past bij de stijl van de tiener zelf.

Studenten

In het hoger onderwijs zien we dat klassieke, sobere en discrete modellen met speciale compartimenten voor laptop, tablet … in trek zijn. Ook hot zijn de 2-in-1 modellen die een rugzak met een laptoptas combineren. Een rugzak heeft hier vaak een inhoud van 30 à 35 liter. Net zoals tieners appreciëren ook jongvolwassenen en studenten extra features zoals een usb- en music-connector, een compartiment voor een drinkfles … Het design telt uiteraard mee maar in het hoger onderwijs zullen het formaat en het praktische aspect vaak de doorslag geven.

Docenten en business people

Moderne zakelijke tassen zijn veelal gemaakt van een sterk maar lichtgewicht en waterafstotend materiaal, zoals polyester. Dat is makkelijk in onderhoud. Bovendien moeten ze voldoende ruimte bieden om alle spullen mee te nemen voor mobiele apparaten of voor een zakenreis met één overnachting. Ook extra vakjes of organizers voor pennen, visitekaartjes, busabonnementen, post-its en kleine spulletjes worden gewaardeerd. Business tassen zijn meestal uitgevoerd in bescheiden, stijlvolle kleuren. Naast standaard zwart, zien we de voorkeur uitgaan naar onder meer ook titanium blauw en zilvergrijs.

Reageer

Gerelateerde artikels

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Script 

Script maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.