Bake-off brood Partnercontent

Voed jouw passie op Saveurs & Métiers!

2-3-4 februari 2025 in Namur Expo

Saveurs & Métiers 2024 - Namur Expo

De enige vakbeurs in Franstalig België voor professionals uit de voedingsindustrie en food retail keert terug naar Namur Expo op 2-3-4 februari 2025.

120 exposanten zullen er aanwezig zijn voor 3 dagen vol inspiratie en ontmoetingen. Een uitgebreid programma vervolledigt het aanbod en maakt van Saveurs & Métiers een niet te missen gelegenheid voor uitwisselingen en boeiende ontdekkingen die u helpen bij de groei van uw bedrijf.


120 EXPOSANTEN

De exposanten van Saveurs & Métiers zijn het uitstalraam voor innovaties en trends in de voedingssector. Zowel internationale merken en veelbelovende start-ups als lokale leveranciers en producentenpresenteren de nieuwe producten die morgen in uw schappen en toonbanken kunnen liggen. Op hun stands vindt de bezoeker er eveneens de meest recente apparatuur en materialen op de markt.

120 exposanten. Saveurs & Métiers 2024


SPECIALE ZONES, GERICHT OP DE LAATSTE CONSUMENTENTRENDS

Op de beurs worden twee themagebieden voorgesteld:

  • De zone "Saveurs de chez nous" brengt een vijftigtal Waalse producenten en ambachtslui samen, in samenwerking met de Agence Wallonne pour la Promotion d'une Agriculture de Qualité (Apaq-W). Ontdek de rijkdom van onze streek en waarom deze lokale producten en smaken een onontbeerlijke toevoeging zijn aan uw assortiment!
  • Als u op zoek bent naar innovatieve producten om in te spelen op nieuwste consumententrends, dan zal de Market Place u zeker weten te bekoren: biologische voeding, natuurlijke of minimaal verwerkte “gezondheidsproducten”, voedingsmiddelen die compatibel zijn met vegetarisch-veganistische en speciale diëten (“free from”), zero waste of anti-afvalproducten, enz. staan hier centraal.

Bakery - Saveurs & Métiers  2024


PROGRAMMA      

Het bakkersvak in de kijker!

In samenwerking met de Ambassadeurs du Pain organiseert de beurs Saveurs & Métiers twee professionele evenementen om het talent van aankomende en gevestigde bakkers in de kijker te zetten.

  • Op basis van de Belgische preselectie voor de Mondial du Pain 2025 wordt het team gekozen, bestaande uit een commis en een bakkerscoach, die de Belgische expertise zullen uitdragen op de internationale wedstrijd.
  • Het Belgische team, dat in 2025 naar Japan reist om deel te nemen aan de Best of Mondial du Pain, zal een dag lang hun talent demonstreren!
  • De Croissant d'Or-wedstrijd richt zich tot bakkers, bakkersmedewerkers, leerkrachten en studenten bakkerij. Is jouw croissant goud waard? Schrijf je in en laat hem op maandag 3 februari proeven door de internationale jury van Saveurs & Métiers om de felbegeerde trofeeën uit te reiken.

Saveurs & Métiers 2024, Bakery


Networking “korte keten"

In zijn laatste barometer over de consumptie van streekproducten, uitgevoerd in februari 2023 op een panel van 1.500 Franstalige Belgen, toonde het Observatoire de la Consommation aan dat 3 op de 4 consumenten belang hechten aan de herkomst van producten en dat bijna 9 op de 10 consumenten van Waalse producten overwogen om hun consumptie van korte keten producten te verhogen. Kortom, goed nieuws voor de korte distributiekanalen!

L'Apaq-W heeft ervoor gekozen om op maandag 3 februari tijdens de beurs Saveurs & Métiers hun b2b-actieprogramma voor 2025 en hun platformen, zoals #jecliquelocal, te presenteren. Deze platformen bevorderen de ontwikkeling van handelsrelaties tussen kopers en lokale producenten. Dit netwerkmoment is gericht op het ontmoeten en ontwikkelen nieuwe zakenrelaties tussen lokale producenten/ambachtslui en kopers uit de voedingssector.

Bakery, Saveurs & Métiers 2024


Conferenties

Opgesteld in samenwerking met Retail Influencer Vincent Panneels (20/Cent Retail), wil Saveurs & Métiers met zijn conferentieprogramma antwoorden bieden op vragen die retailers dagelijks bezighouden.


Wat zijn de voedseltrends die in 2025 de winkelrekken zullen verrijken? Tijdens de paneldiscussies onder leiding van Vincent Panneels zullen ze worden onthuld.


U krijgt ook de kans om te ontdekken hoe u uw klantgegevens kunt optimaliseren voor effectieve communicatie op sociale media, met casestudy's gepresenteerd door Christophe Urvoy-Isaac, General Manager van Big Return.


Verken tot slot de toekomst van klantgesprekken, zowel digitaal als face-to-face. Mis deze onvergetelijke evenementen niet, om u voor te bereiden op de toekomst van retail!


Jobday: vind uw toekomstige talenten!

Talent en passie zijn de voornaamste drijfveren voor groei en innovatie in ondernemingen in de voedingssector. Maar vaak vinden zij maar moeilijk geschikt personeel. Daarom heeft Saveurs & Métiers samen met Forem aan een heuse Jobday op poten gezet!

Is uw bedrijf op zoek naar medewerkers? Schrijf u in via www.saveurs-metiers.be/jobday en laat u door de Forem begeleiden in uw zoektocht naar de geschikte kandidaat tijdens gesprekken op maandag 3 februari op Saveurs & Métiers.

Saveurs & Méteirs 2024 Jobday


Saveurs & Métiers

2-3-4 februari 2025 in Namur Expo

Gratis toegang voor professionals uit de voedingsretailsector:

Registreer u op www.saveurs-metiers.be

met de code BAAB1000

SAVEURS & METIERS
AVENUE SERGENT VRITHOFF 2
5000 NAMUR
saveurs-metiers@easyfairs.com
www.saveurs-metiers.be

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door JFE29 oktober 2024
company corner

EASYFAIRS BELGIUM

AVENUE SERGENT VRITHOFF 2, NAMUR 5000Meer info
ChocolaterieBeurzenBakkerijDelicatessesFoodservicesFood retail
Print Magazine

Recente Editie
23 september 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine