ga voor een ongekende smaakboost met craft-malz van ireks

Meer dan ooit is het van cruciaal belang om unieke producten boordevol smaak en liefde te creëren. Enkel op deze manier kan u zich perfect onderscheiden van de industriële spelers. Buitengewone ingrediënten in combinatie met uw artisanale skills zorgen voor ware smaakbommen. Ireks reikt u dan ook met veel plezier de hand via hun nieuwste moutcuvée CRAFT-MALZ om uw positie op de markt te verzekeren. Maak kennis met het perfect uitgebalanceerde smaakprofiel en verwen jezelf en uw klanten met onconventionele, ambachtelijke bakkerijproducten die met hart en ziel gemaakt zijn.
Waar komt ‘craft’ vandaan?

Sinds een aantal jaar draait de biermarkt helemaal rond ‘craft-bier’. Vakmanschap, creativiteit en innovatie worden duidelijk gesmaakt door de hedendaagse consument wereldwijd. Bovendien is deze trend ook perfect toepasbaar op de ambachtelijke bakkerij. Maak kennis met de nieuwste moutcuvée van Ireks: CRAFT-MALZ. Een samenstelling van vier hoogwaardige en speciale mouten: tarwe, gerst, rogge en spelt van de eigen mouterij van Ireks. Deze volledig natuurlijke mout is een essentieel ingrediënt voor een buitengewone smaak en aroma.
Dat Ireks zich laat inspireren door de biermarkt, is een logische stap. Ireks heeft meer dan 160 jaar ervaring in bakken én brouwen. Ze beschikken dan ook over een ongeëvenaarde knowhow. In combinatie met een voortdurende zoektocht naar trends, innovatie en de nieuwste technologieën, maakt dat Ireks dé perfecte partner is voor elke ambachtelijke bakker die op zoek is naar een uniek verhaal.

Ireks, uw innovatieve partner
Ireks blijft niet stil staan. De bakkerijgrondstoffenleverancier is al meer dan 160 jaar een betrouwbare, maar ook innovatieve partner voor de ambachtelijke bakker. Niet alleen zorgen ze er zo voor dat u exact die producten kan creëren die de markt wenst, maar kan u ook vertrouwen op een flexibel en makkelijk toepasbaar product in uw atelier.
Via CRAFT-MALZ speelt Ireks naadloos in op twee belangrijke trends. Allereerst is er een grote interesse in alles wat met traditie te maken heeft. Voeding die volgens de aloude productiewerkwijzes of met traditionele smaken geproduceerd worden, zijn erg gewild door het brede publiek. Verder is de consument steeds kritischer. Transparantie is en zal nog belangrijker worden. Via het gebruik van CRAFT-MALZ , die volledig E-nummervrij is, kan elke bakker die transparantie garanderen.

7 Voordelen op een rij
- Een waaier een ambachtelijke en flexibele toepassingsmogelijkheden
- Eenvoudige dosering
- Universeel toepasbaar voor zowel koekjes, brood als gebak
- Kan worden gecombineerd met alle traditionele verbeteraars (zonder zout)
- De ideale basis voor aantrekkelijke, ambachtelijke snacks
- Verwen uw klanten met ongekende artisanale producten
- Perfect uitgebalanceerd smaakprofiel
Recept: premium baguette met craft-malz

Ingrediënten
- 9000 g tarwebloem
- 1000 g premium baguette
- 1000 g craft-malz
- 200 g zout
- 50 à 150 g gist
- +/- 7000 g water
Bereidingswijze:
- Kneedtijd: Langzaam 6 min – snel 5 min
- Deegtemperatuur: 25 °C
- Afwegen: 3000 à 3700 g
- Mooi in bakje verdelen
- Eerste rijs: 30 min
- Tweede rijs: 30 min
- In koeling laten
- Overnachten: min 16 uur.

