naar top
Menu
Logo Print

INTERNATIONAL PAPER LANCEERT PAPIER TEGEN BORSTKANKER

Donatie van minimum 100.000 euro aan het Susan G. Komen Europe Network

International Paper introduceert papier met impact. Het HP Office Pink Ream: deze verpakking werd speciaal ontworpen voor de strijd tegen borstkanker. Per verkocht pak doneert International Paper 10 cent aan het goede doel Susan G. Komen Europe Network. Het bedrijf wil minstens 100.000 euro doneren aan de organisatie die vecht voor een wereld zonder borstkanker. HP Office Pink Ream zal beschikbaar zijn vanaf september tot en met oktober, dé maand van de bewustwording van borstkanker.

EERDERE GULLE DONATIES

De Amerikaanse vestiging van International Paper doneert al langer jaarlijks 50.000 dollar voor het onderzoek naar en de bewustwording van borstkanker. De samenwerking tussen International Paper en HP Papers kwam in de VS al in 2007 tot stand. Sindsdien hebben de bedrijven samen al meer dan 700.000 dollar gedoneerd aan 's werelds grootste borstkankerorganisatie Susan G. Komen.

HP OFFICE PINK REAM

International Paper heeft nu besloten om de samenwerking met Susan G. Komen uit te breiden naar Europa met de introductie van HP Office Pink Ream om de Europese afdeling van Susan G. Komen te steunen. Het gaat om wit A4-papier in een speciale roze verpakking die via verschillende verdelers verkrijgbaar is. De verpakking beschikt over de innovatieve scheurstrook, de 'Tear Strip', die toelaat om de wikkel snel en makkelijk te openen. Hiermee werd in 2016 een BOP-award gewonnen voor Office Product of the Year. Het nieuwe Pink Ream zal uitsluitend door International Paper geproduceerd worden.

SAMEN TEGEN BORSTKANKER

Onder de naam Susan G. Komen Europe Network en met de steun van de grootste borstkankerorganisatie ter wereld, Susan G. Komen, strijden Europese non-profitorganisaties samen tegen borstkanker.

Volgens de organisatie is borstkanker in Europa de meest voorkomende doodsoorzaak bij vrouwen ouder dan 35 jaar. Jaarlijks wordt bij bijna 500.000 vrouwen de diagnose gesteld. Elk jaar halen meer dan 140.000 vrouwen het niet.

De missie van het Susan G. Komen Europe Network is dan ook om samen het sterftecijfer van borstkanker te verlagen en om vrouwen te helpen die opboksen tegen de ziekte.

Het netwerk focust op baanbrekend onderzoek naar het genezen en voorkomen van borstkanker. Verder spitst de organisatie zich toe op de educatie rond borstgezondheid. Daarnaast zijn er verschillende belangrijke projecten die ernaar streven de drempels voor het krijgen van verzorging en diensten aan het licht te brengen en om die drempels te verlagen.

VOOR EUROPA, DOOR EUROPA

Het gaat hier om een Europese samenwerking en International Paper zorgt er dan ook voor dat het geld in Europa blijft. De opbrengst zal uitsluitend gebruikt worden om Europese programma's te helpen die zich toeleggen op onderzoek, bewustmaking en preventie van borstkanker.

STREEFDOEL IS 130.000 EURO

Per verkocht pak van het HP Office Pink Ream papier gaat er tien cent naar het goede doel. International Paper garandeert een minimumschenking van 100.000 euro voor het Susan G. Komen Europe Network. De producent hoopt echter een nog gullere donatie te kunnen maken van zo'n 130.000 euro.

Tot nog toe werden er al 162.000 exemplaren van HP Office Pink Ream in pre-order verkocht in de Benelux. Dat wil zeggen dat er intussen al zeker 16.200 euro geschonken wordt.