naar top
Menu
Logo Print

CASIO GEEFT REKENMACHINE ALLURE

De nieuwe calculators: convenient en cool

320px

In 1957 legde CASIO de basis voor een innovatieve toekomst. In dat jaar zag de eerste compacte, volledig elektrische rekenmachine het licht. De oorspronkelijke drijfveer is onveranderd: tools om het dagelijkse leven te vereenvoudigen, met oog voor functionaliteit. Toch speelt CASIO steeds meer in op trends, design en kleur. De rekenmachine wordt een gegeerd gadget met een trendsettende look & feel.

ONBETWISTE MARKTLEIDER

René-Luc Henrotay timmert sinds 2010 aan het verkoopsucces van CASIO-rekenmachines in België. Zowel de toestellen voor het onderwijs als die voor de kantooromgeving zijn zo ingeburgerd dat iedereen weleens met een CASIO heeft gewerkt. Er bestaan toestellen voor alle schoolniveaus: van juniormodellen tot geavanceerde wetenschappelijke en grafische machines. En ook voor de meest uiteenlopende bedrijfstoepassingen inclusief functies voor taksberekeningen en urenregistratie.

VAN CONVENIENT NAAR COOL

Ondanks de revolutionaire nieuwigheden die CASIO op de markt brengt, voerde het familiebedrijf lang een 'conservatieve' koers op het vlak van productmarketing. De focus lag vooral op convenience en efficiëntie. De voorbije jaren waait er een frisse wind door de marketing van de rekenmachines. Resultaat: meer aandacht voor de vormgeving en de persoonlijke stijlvoorkeur van gebruikers.

320px

LES GOÛTS ET LES COULEURS …

CASIO pakt op de volgende editie van de Paper Show (21 en 22 januari 2018) uit met een primeur: CASIO Colorful en Stylish. De nieuwe modellen verenigen de kwaliteit en de functionele troeven van weleer met een eigentijdse vormgeving en dito kleuren. Zo vindt iedere gebruiker een toestel dat perfect aansluit bij zijn persoonlijke smaak en levensstijl. Gadgetliefhebbers hebben er lang op moeten wachten, maar voortaan kunnen ze ook pronken met een frivole of luxueuze rekenmachine.

MODEBEWUST EN KLEURRIJK

De Colorful- en Stylish-reeksen zijn uitgevoerd in single-tone design: unikleurige toestellen die je nergens anders terugvindt. De kleuren werden gekozen door een team van kleurdesigners, die daarbij rekening hielden met de nieuwste mode- en interieurtrends. Sommige kleuren zijn avontuurlijk of blits, terwijl de ingetogen tinten inspelen op onze hang naar luxe.

SUBTIEL EN VERFIJND

Hoewel de machines unikleurig zijn, bevatten ze wel verschillende tinten van één en dezelfde kleur subtiel en verfijnd. Er is voor elk wat wils: van vrolijk fuchsia en zonnig geel tot diepblauw, staalgrijs en goud.

VERRASSENDE VORMGEVING

De Colorful-toestellen hebben een afgeronde vorm die goed in de hand ligt, platte toetsen die prima passen bij het design, en dun omlijnde karakters in een speels lettertype. De Stylish-modellen zijn slanker en meer gesofisticeerd, met holle toetsen en dikker omlijnde karakters met een zakelijkere uitstraling. De calculators zijn beschikbaar als Compact Desk Type, Mobile Desktop Type en Portable Type. Aantrekkelijke verpakkingen en luxueuze displays vormen de kers op de taart. Ze verleiden potentiële kopers en zorgen ervoor dat de vonk overslaat.

CASIO

CASIO

TECHNOLOGIESTRAAT 1
1082 BRUSSEL
+3224667200
+3224669849